LOADMONITOR wordt als gekalibreerd systeem in jouw voertuig gemonteerd en start automatisch bij het uitschakelen van het contact.

Via een digitaal display wordt weergegeven hoever je nog van het maximum gewicht af zit. Bij overschrijding van het maximaal toegestane gewicht, krijgt de berijder een waarschuwingssignaal dat maant tot actie. Indien LOADMONITOR gekoppeld is aan een fleet telematica systeem, verkrijg je als wagenparkbeheerder real time inzicht in de actuele belading van uw wagenpark.

Overbelading voorkomen

Duurzaam en veilig

Beperk jouw ecologische footprint en de operationele kosten van jouw wagenpark door bewust om te gaan met de belading van jouw voertuigen. In de categorie  bedrijfsvoertuigen tot 3500 kg heeft het Europees Milieu Agentschap (EEA) samen met het Environmental Protection Agency (EPA) onderzocht wat de gevolgen zijn van extra gewicht in voertuigen.
Uit dit onderzoek kwam voort dat bij elke 100 kg extra gewicht in het voertuig resulteerde in 1,5-2% meer brandstofverbruik en remblokslijtage. Ook de bandenslijtage en alle overige aandrijfdelen van het voertuig zullen vervroegd slijtage vertonen door extra belasting van deze delen.

Met Loadmonitor word je geassisteerd bij het optimaal beladen van jouw voertuigen en bespaar je hiermee kosten en milieu.

Bekijk Loadmonitor dealers
Online rapportage tool

LOADMONITOR-Online

Als wagenparkbeheerder heb je de mogelijkheid om volledig automatische rapportage van gewichten met laad- en loslocaties te genereren. Naast de standaard rapportages in LOADMONITOR-Online leveren wij ook maatwerk voor specifieke wensen. Aansturen op controle en veiligheid voor de wagenparkbeheerder wordt hierdoor echt beheersbaar. Via de meeste telematica systemen en fleetmanagement oplossingen is deze service in te richten, dit zal ten alle tijde met jouw telematica leverancier moeten worden ingericht.